Navigation

Pedicure

Voetklachten & mooie voeten
Rustique biedt u deskundige behandelingen voor de man en vrouw om ongemakken en pijnklachten te verhelpen en te voorkomen.
Voetklachten kunnen erg pijnlijk zijn waardoor comfortabel lopen wordt belemmerd. Het nut van een pedicure behandeling wordt vaak onderschat, terwijl het van groot belang is om kalk- en schimmelnagels, ingegroeide nagels, pijnlijk eelt en likdoorns te voorkomen of te verhelpen.

Pedicure* standaard 6 week€ 30,00
Likdoorn per 15 min.€ 15,00
Ingroeiende teennagel per 15 min.€15,00
Nagels knippen zonder frezen€ 10,00
Hiel-, eelt- en klovenpakking€ 15,00
Tenen harsen i.c.m. standaard€ 7,50
Orthese technieken vanaf€ 25,50
Orthonyxie (nagelbeugel) per beugel vanaf€ 27,50
Onychoplastie (prothese nagel bij trauma) vanaf€ 15,00
Antidruk (druk vrij leggen van pijn/drukpunten) vanaf € 5,00

*Vergoedingen bij zorgverzekeraars bij Reuma

rustique-provoet

Orthonyxie
Orthonyxie is een ander woord voor een nagelbeugel.
Deze beugel word geplaatst op een ingroeiende teennagel wat uiteindelijk een operatie voorkomt. De nagel word op deze manier op een juiste manier begeleid om recht en goed uit te groeien, zodat de pijn van deze ingroeiende teennagel aanzienlijk is verminderd of zelfs is verdwenen!

Ortheses
Deze techniek word vaak toegepast bij een terugkerende likdoorn of bij een pijnlijke hamer en/of klauwteen. De orthese bestaat uit een siliconen materiaal die op maat word gemaakt voor de desbetreffende cliënt. Bij het consequent dragen van deze orthese verminderen de pijnklachten, en kunnen op een gegeven moment verdwijnen.

Onychoplastie
Een prothese (onychoplastie) word aangemeten bij een trauma, schimmelnagel of ingroeiende teennagel. Door de prothese word de nagel in de juiste richting begeleid, doordat er als het ware een kunstnagel word gecreëerd.
Of word als tijdelijk aangemeten voor vrouwen en mannen die een sandaal willen dragen in de zomermaanden, zonder zich te storen aan de klacht.

Anti-druk technieken
Deze techniek word tijdelijk toegepast. De overbruggingstijd naar een podotherapeut word de (pijnlijke) voet of teen tijdelijk drukvrij gelegd. Zodat een corrigerende zool of een steunzool dit later zal overnemen.