Navigation

Medische camouflage

Medische camouflage
Er zijn veel huidaandoeningen waarbij de kleur van de huid afwijkend is. Zo kan de huid te veel of juist te weinig pigment bevatten of zichtbare bloedvaatjes tonen. Vooral als de aandoening op huiddelen voorkomt die niet “te bedekken” zijn kan men om psychologische en/of esthetische redenen de aandoening minder zichtbaar willen maken.

Medische Camouflagetherapie bestaat uit het minder zichtbaar maken van huidaandoeningen met kleurafwijkingen, door het aanbrengen van speciale camouflageproducten. Camouflagecrèmes bevatten veel meer pigmentstoffen (kleur) dan een foundation of vloeibare make-up, waardoor de crème beter dekt en natuurlijker lijkt. Tevens laat de camouflagecrème de huid ademen, zeer belangrijk voor bijvoorbeeld een acne-huid. Door de grote variatie in de kleur van de camouflagecrèmes, is er altijd een geschikte kleur beschikbaar en is het mogelijk om een onopvallende camouflage aan te brengen. Er wordt gebruik gemaakt van camouflageproducten die waterafstotend, veegvast, longlasting en huidvriendelijk zijn. Bij camouflagetherapie wordt het accent gelegd op het aanleren van het aanbrengen van de camouflage, zodat de patiënt zelf de camouflage naar behoefte kan aanbrengen.

Behandeling
Medische camouflage bestaat uit meerdere behandelingen. We moeten eerst kijken welke kleuren bij uw huid passen voordat u de producten aanschaft. Vervolgens gaan we samen aan de slag om te oefenen. Het is namelijk niet zomaar iets wat u op de huid aanbrengt, hier is enkele kennis voor nodig!

Tarieven
Tarieven verschillen per persoon per te behandelen gebied.
Twijfelt u of Medische Camouflage geschikt is voor uw huidprobleem? Dan nodigen wij u uit voor een intake gesprek om te kijken of u daadwerkelijk in aanmerking komt voor Medische Camouflage.

Vergoedingen
Afhankelijk van uw verkering wordt deze behandeling vergoed door uw zorgverzekering.